Mojca naredi najboljši ribezov sirup, ki ga je delala njena mami ;)
Postopek je takle, če ga kdo želi narediti, lahko pa uporabiš tudi višnje, maline...
Rabiš:
1 kg ribezovih jagod
pol litra vode
40 - 50 dag sladkorja
Na ribez naliješ vodo, pokriješ in paziš, da počasi zavre. Precediš, pretečkaš čez cedilko in dodaš na liter 40 - 50 dag sladkorja.Pene, ki so se naredile navrhu pobereš stran. Čisti sok naliješ v ogrete steklenice, ki se počasi ohladijo ovite v deko ;)
Zame je ta sok najlepše rubinaste barve in najboljši s kockami ledu...Jaz pa ponavadi delam bezgov sirup, ker sem letos zamudila nabiranje cvetov, priporočam branje navodil pri Evi Sardini ;)
Čez tri dni bo spet čas za it na pot...Sicer bo najprej road trip, ampak ker obožujem predvsem potovanja z vlakom, je taka tudi fotka...
In tree days it will be travel time again;) I hope I'' take some great photos home..
Ooo hvala, tale recept bom pa preizkusila, saj je ribeza doma že malo preveč :-))
OdgovoriIzbrišimoram popravit iz ribezov sok-ribezov sirup je tole,ker mešaš z vodo ;)
OdgovoriIzbrišiTale barva je pa povsem enaka barvi marmeladk doma :) Super je videt, sploh tisti kozarec z ledom bi kar z ekrana snela, če bi šlo.. Uhhh, kok bi pasal zdele.
OdgovoriIzbrišiHvala za recept.