četrtek, 1. julij 2010

najboljši homemade ribezov sirup









Mojca naredi najboljši ribezov sirup, ki ga je delala njena mami ;)

Postopek je takle, če ga kdo želi narediti, lahko pa uporabiš tudi višnje, maline...
Rabiš:

1 kg ribezovih jagod
pol litra vode
40 - 50 dag sladkorja

Na ribez naliješ vodo, pokriješ in paziš, da počasi zavre. Precediš, pretečkaš čez cedilko in dodaš na liter 40 - 50 dag sladkorja.Pene, ki so se naredile navrhu pobereš stran. Čisti sok naliješ v ogrete steklenice, ki se počasi ohladijo ovite v deko ;)

Zame je ta sok najlepše rubinaste barve in najboljši s kockami ledu...Jaz pa ponavadi delam bezgov sirup, ker sem  letos zamudila nabiranje cvetov, priporočam branje navodil pri Evi Sardini ;)



Čez tri dni bo spet čas za it na pot...Sicer bo najprej road trip, ampak ker obožujem predvsem potovanja z vlakom, je taka tudi fotka...

In tree days it will be travel time again;) I hope I'' take some great photos home..

3 komentarji:

  1. Ooo hvala, tale recept bom pa preizkusila, saj je ribeza doma že malo preveč :-))

    OdgovoriIzbriši
  2. moram popravit iz ribezov sok-ribezov sirup je tole,ker mešaš z vodo ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tale barva je pa povsem enaka barvi marmeladk doma :) Super je videt, sploh tisti kozarec z ledom bi kar z ekrana snela, če bi šlo.. Uhhh, kok bi pasal zdele.
    Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši