nedelja, 20. december 2009

atelje brecelj-plevnik



Ko sva se včeraj v snežnem metežu z Mojco peljali proti Celju sem se počutila, kot, da grem na obisk k nekomu, ki ga že dolgo poznam. Kmalu po prihodu v stari del Celja sva našli Gosposko in že med iskanjem parkirnega prostora sem opazila prelepi izložbi ateljeja Brecelj-Plevnik.Tam namreč ustvarjata Nataša, ki jo poznam kot ustvarjalko spletnega dnevnika Liliputi in Meta Plevnik.
Že od daleč se vidi, da je ta atelje napolnjen s prijazno energijo in samimi lepimi kreacijami in izdelki..Nataša šiva prečudovite plašče, krila, srajce...Kombinacije barv, našitih listov, detajli; vse se perfektno ujema in njene roke ustvarjajo neverjetne oblike..Na mojo žalost Nataše ni bilo tam, smo se pa pogovarjale z oblikovalko Meto Plevnik. Nekaj o krivičnem odnosu davkarije in neprijaznih zakonih do vseh, ki se skušajo preživljati z ročnim delom in ustvarjanjem unikatnih kreacij nasproti ceneni masovni proizvodnji serijskih izdelkov.Metini izdelki so prav tako čudoviti.Od keramičnih ptic na slikah,skodelic, keramičnih glaziranih gumbov..Poleg tega plete in ustvarja res lepe šale, torbice,mufe.Njun atelje je prijetno topel, s staro pečjo na drva v osrednjem delu.Na krojaških lutkah so razstavljene njune kreacije.Zelo nama je bilo všeč tam.Ko sva odhajali, je še nežno snežilo in podoba izložbe v starem  mestnem jedru je bila popolna.Zagotovo se v ta atelje še vrneva s kakšnim naročilom  in veseli me, da imam tudi v Celju zdaj svojo priljubljeno štacunco.


moji novi keramični gumbi

V izložbi sem med drugim opazila ptice na blazinah. Moje zadnje mehke reči so s ptičkom kraljičkom. Enega sem zašila tudi za Liliputi. Lahko je za na smrekco ali pa blazinica za bucke.Upam, da ga bo vesela..



Par korakov stran je še Lenka + škrat, ki je pa zaradi sobotnega delovnega časa  nisva več utegnili obiskati.Samo na hitro sem skozi izložbo občudovala prekrasne copatke za dojenčke, ki jih dela ursanina, pa vixijine ploščice. Še ena res lušna trgovinica-knjigarna..


8 komentarjev:

  1. Evo pa imam razlog zakaj obiskati Celje:-) Hočem gumbe!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jojprejoj, kako mi je žal da me ni bilo v soboto zraven. Še enkrat hvala za kraljička ki že krasi najino drevesce. Ko sem prišla danes zjutraj v atelje in ugotovila da je notri samo 5 stopinj me je tvoje darilce ljubeče ogrelo in nasmeh še kar živi:) hvala

    OdgovoriIzbriši
  3. Rada bi enkrat obiskala to Lenko + škrat.. ursaninini copatki so mi oh in sploh, kupila bi za vsako priložnost po ene, otroško sobo pa obentljala z vixinimi ploščicami... :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj...meni še vedno ni uspelo obiskat ateljeja...upam, da mi uspe v kratkem...me prav zanima, kako je noter :)

    Vesa: kam sta šli na sladico? Nisi potem nič napisala ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. joj, ko sem šla preverjat na tvoj blog, še nisi napisala..
    torej, za drugič velja hotel evropa in leonardo..
    šli sva pa potem v zvezdo, ki je sicer malo obtičala v času, pa je bilo vseeno fajn ;))
    v ateljeju je pa res super!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Drugič se pa zmenimo in gremo skupaj na tortico :) Pa naredimo eno mini blogersko srečanje ;) Morda se nam še katera pridruži :)

    OdgovoriIzbriši